Route Historische Optocht 11 september 2022

Op zondag 11 september start de Historische Optocht om 13:00 uur vanaf de Hertogstraat richting de Sint Janstraat. Bij de kerk linksaf de Sint Janstraat, en daarna linksaf de Hofstraat in. Via de Thornerstraat linksaf naar de Fatimastraat en daarna linksaf terug naar de Hertogstraat. Aan het einde van de Hertogstraat, bij de kerk, rechtsaf de Sint Janstraat in, waarna de optocht ter hoogte van de Molenbaan zal worden ontbonden.

Kom een kijkje nemen !

–> Klik hier om de route in Google Maps te bekijken


Programmaboekje 11 september 2022


Brabantse koffietafel met Smidje Verholen

Voor de Brabantse koffietafel, bij gelegenheid van het honderdjarig bestaan van Sprundels kerkgebouw, zijn zolang de voorraad strekt en uiterlijk tot en met 31 augustus, nog kaarten verkrijgbaar.

Die uitgebreide koffietafel in een nostalgische sfeer is op zaterdag 10 september in de bovenverdieping van De Trapkes en begint dan om 17.00 uur. Na afsluiting met een borreltje brengt Smidje Verholen oude volksverhalen muzikaal tot leven.

Kleding uit 1920-1950 wordt op prijs gesteld.

Info: Adrie van Ginneken tel.  06-13052059.


Oogsten en dors-oefening voor 11 september

Ter voorbereiding op de historische optocht en oude ambachtenshow op 11 september in Sprundel, werd met pik en zicht rogge gemaaid.

De schoven werden met de hand gebonden en een deel daarvan opgeslagen ten behoeve van de festiviteiten ‘100 jaar kerkgebouw Sprundel’.

In de heemtuin werd het dorsen met de vlegel geoefend, waarna de scheiding van het kaf van het koren plaats kon vinden.


Historische optocht en ambachtenmarkt leven

De informatieavond voor de deelnemers aan de historische optocht en de ambachtenmarkt op 11 september werd druk bezocht. Het blijkt dat velen enthousiast bezig zijn met de voorbereidingen. “Zo’n opkomst, zelfs ook van buiten Sprundel, hadden we niet verwacht” aldus J. van Trijp, voorzitter van Beleef Sprundel.

Tijdens de bijeenkomst in De Trapkes werd ook kleding uit vroeger tijd geshowd.

Van Trijp hoopt dat op 11 september zowel de deelnemers als de bezoekers in oude klederdracht gehuld zullen zijn. ‘’Zo wordt Sprundel een groot openlucht museum’’

Naast de historische optocht en de oude ambachtenmarkt in het dorp, zijn er tijdens het feest ’100 jaar kerkgebouw Sprundel’ op het Kloosterplein demonstraties en activiteiten voor de kinderen, terwijl er in De Trapkes een tentoonstelling is.


Informatieavond historische optocht/ambachten 22 juli 2022In het kader van ‘100 jaar kerkgebouw Sprundel’ is er op vrijdagavond 22 juli om 19.30 uur in De Trapkes een informatieavond aangaande de historische optocht en oude ambachtenmarkt op 11 september. Dan worden de indeling van de optocht en de demonstratieplaatsen van oude ambachten bekendgemaakt. Iedereen is welkom. Voor de optocht worden nog figuranten, loopgroepen en een scharensliep gezocht.


Boek 100 jaar kerkgebouw Sprundel

Het is in 2022 alweer 100 jaar geleden dat de huidige H. Joannes de Doperkerk werd gebouwd. Beleef Sprundel wil dit historische moment op verschillende manieren feestelijk herdenken, zo is er o.a. een boek gemaakt.

Op zaterdag 25 juni zijn de eerste exemplaren van het boek 100 jaar kerkgebouw uitgereikt aan wethouder Lazeroms en aan de vice-voorzitter van de St. Franciscusparochie Eugene Rokx.

Dinsdag hebben de kinderen van Kindcentrum Vinkenbos een rondleiding in dorpshuis de Trapkes gehad en hebben alle kinderen een exemplaar van het boek 100 jaar Kerkgebouw ontvangen. Het is een puzzelboek, met veel informatie voor jong en oud.

Vanaf vrijdag 1 juli zijn de boeken te verkrijgen bij de ondernemers in Sprundel die mee doen aan de etalagewedstrijd. De OVS biedt de prijzen aan; dat zijn deze keer kaartjes voor de Efteling.


Brabantse koffietafel: ribbekes en worst zaterdag 10 september 2022Zaterdag 10 september is er in het kader van ‘100 jaar kerkgebouw Sprundel’ in De Trapkes een Brabantse koffietafel, met o.a. gehaktballen, ribbekes, droge worst. Die wordt om 17.00 uur voorafgegaan door een korte gebedsdienst. Na het eten treedt volksmuziekgroep Smidje Verholen op. Inclusief een paar drankjes kost deelname € 27,50 p.p. Er zijn 126 kaartjes beschikbaar. Deze zijn 21 juli vanaf 10.00 uur in De Trapkes verkrijgbaar


Vaandels en vlaggen

Het SV Sprundel Roparunteam #102 wil in de historische optocht op 11 september meelopen als groep, met de vaandels en vlaggen van de verenigingen en organisaties uit Sprundel.

Heb je als vereniging een vaandel en of vlag en wil je deze met trots laten zien in de historische optocht op 11 september neem dan contactop met SV Sprundel Roparun #102.


Open lucht museum zondag 11 september 2022Op zondag 11 september is er een historische middag in Sprundel. Sprundel verandert dan in een levend (openlucht) museum; Sprundel gaat 100 jaar terug in de tijd! Er is dan een historische optocht, er zijn oude ambachten te bekijken, er is een tentoonstelling, Kunstparel, kinderspelen op het plein en diverse horeca en optredens. Mocht je geen passende kleding hebben, dan kun je contact opnemen met Maria Gommers, tel. 0032477626821. Kleding die je op 11 september aandoet, kun je ook dragen bij de ouderwetse Brabantse koffietafel op zaterdag 10 september in De Trapkes.

Ook voor mensen van buiten Sprundel interessant om op die zondag te komen kijken.


Scroll naar boven