Vrijwilligers vormen onze basis

Vrijwilligerswerk bij Stichting Dorpswerk Sprundel

Het sociaal-cultureel werk bestaat niet zonder vrijwilligers. In Sprundel doen honderden mensen vrijwilligerswerk. Momenteel zijn het er meer dan 100 binnen het Dorpswerk:
Bestuursleden, kartrekkers bij de uitvoeringsorganen, vrijwilligers in het beheer, vrijwilligers die
activiteiten uitvoeren en vrijwilligers in belangengroepen. Een aantal vrijwilligers voeren meerdere taken uit.
Een vrijwilliger is iemand die uit vrije wil met een bepaalde regelmaat werkzaamheden verricht, buiten een vast dienstverband en onbetaald. Daarnaast zijn er nog velen die af en toe eens een handje toesteken. Enkele vrijwilligers krijgen een bescheiden vergoeding; vrijwilligerswerk hoeft immers geen geld te kosten. Helemaal vrijblijvend is het niet, want er wordt wel op je gerekend.

Vrijwilligerswerk is er in vele soorten en maten. Je kunt het bijvoorbeeld wekelijks doen, of zo af en toe. Alleen of samen met vrienden. Een heleboel kleine en grote taken en klussen vallen onder vrijwilligerswerk. Voor iedereen is er passend en interessant vrijwilligerswerk, bij Dorpswerk Sprundel zijn we altijd wel op zoek naar nieuwe vrijwilligers in een van de uitvoeringsorganen. Of je nu jong of oud bent, man of vrouw, iedereen kan ongeacht zijn werk en opleiding als vrijwilliger aan de slag. Jij dus ook!

Vrijwilligerswerk heeft je veel te bieden. Mensen zijn ontzettend dankbaar als je iets voor ze doet. Een vrijwilliger staat midden in de samenleving en doet veel sociale contacten op. Natuurlijk telt ook de (werk)ervaring. Het vrijwilligerswerk geeft je ook de mogelijkheid om je, naast je dagelijkse leven, op andere gebieden te ontwikkelen. Op gebieden die je interesse hebben, die je voldoening geven, die je inspireren. Je bewijst dus ook jezelf een dienst door vrijwilligerswerk te doen!

Nieuwsgierig geworden naar vrijwilligerswerk? Wil je ook iets voor een ander betekenen? Neem alvast een kijkje in onze vacaturebank. Heb je al een duidelijk beeld wat je zou willen doen of wil je graag, maar heb je nog geen idee? Bel met 0165 382 889, mail ons op info@dorpswerksprundel.nl of neem contact op met de contactpersoon bij de betreffende vacature.

Scroll naar top