Het is in 2022 alweer 100 jaar geleden dat de huidige H. Joannes de Doperkerk werd gebouwd. Beleef Sprundel wil dit historische moment op verschillende manieren feestelijk herdenken, zo is er o.a. een boek gemaakt. Op zaterdag 25 juni zijn de eerste exemplaren van het boek 100 jaar kerkgebouw uitgereikt aan wethouder Lazeroms en aan de vice-voorzitter van de St. Franciscusparochie Eugene Rokx. Dinsdag hebben de kinderen van Kindcentrum Vinkenbos een rondleiding in dorpshuis de Trapkes gehad en hebben alle kinderen een exemplaar van het boek 100 jaar Kerkgebouw ontvangen.

Vanaf vrijdag 1 juli zijn de boeken te verkrijgen bij de ondernemers in Sprundel die mee doen aan de etalagewedstrijd. De OVS biedt de prijzen aan; dat zijn deze keer kaartjes voor de Efteling.
Op zaterdagavond 10 september volgt een Brabantse koffietafel in dorpshuis de Trapkes en op zondag 11 september is er een historische middag in Sprundel. Sprundel verandert dan in een levend (openlucht) museum; Sprundel gaat 100 jaar terug in de tijd! Er is dan een historische optocht, er zijn oude ambachten te bekijken, er is een tentoonstelling, Kunstparel, kinderspelen op het plein en diverse horeca en optredens. Ook voor mensen van buiten Sprundel interessant om te komen bekijken.

 

–>Klik hier voor meer informatie over 100 jaar kerkgebouw in Sprundel

 

Scroll naar boven